Çene Tümörleri Ankara
Çene tümörleri Ankara, çene bölgesinde meydana gelen, iyi huylu veya kötü huylu olabilen kitlelerdir. Çene tümörleri gerek yol açtıkları şikayetler gerekse de potansiyel riskleri nedeniyle tehlikeli olabilirler. Bu yüzden doktorun önerisi doğrultusunda hızlı bir şekilde tedavi edilmeleri gerekebilir. Çene tümörlerinin tedavi sürecine tıbbın diğer branşlarındaki uzmanlar da eşlik edebilir. Yazımızın devamında ‘’Çene tümörü belirtileri nelerdir?’’, ‘’Çenede tümör neden olur?’’, ‘’Çene tümörü nasıl tedavi edilir?’’ ve ‘’Çene tümörü tedavisi ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara çene tümörleri tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Çene Tümörleri Nedir?
Çene tümörleri, çene kemiğinde veya çene bölgesindeki yumuşak dokularda gelişen kitlelerdir. Bu kitleler iyi veya kötü huylu yapıya sahip olabilirler. Türleri, tedavi süreçlerinin detayları için son derece önemlidir. Vücudun bazı bölgelerindeki iyi huylu tümörler acil müdahale gerektirmezler. Düzenli aralıklarla kontrol edilmeleri ve incelenmeleri yeterli olabilir. Ancak çene tümörleri gibi kritik noktalarda bulunan kitleler, iyi huylu olsalar (kanserli olmasalar) bile hızlı bir müdahale gerektirebilirler.
Çene Tümörleri Ankara Neden Olur?
Çene tümörleri, yapılarına göre farklı nedenlerden meydana gelmiş olabilirler. Bununla birlikte çene tümörlerinin ortaya çıkmasında şu gibi faktörlerin etkisi olabilir:
- Bölgedeki hücrelerin çekirdeklerinde meydana gelen radikal değişimler.
- Mutasyonlar.
- Genetik yatkınlık.
- Sigara ve alkol kullanımı.
- Bazı besinlerin düzenli tüketilmesi.
- Radyasyon maruziyeti.
- Bazı ilaçların ve kozmetik temelli ürünlerin düzenli kullanımı.
Çene tümörlerinin meydana gelme nedenleri bu şekilde özetlenebilir.
Çene Tümörleri Hangi Belirtilere Yol Açar?
Çene tümörü belirtileri arasında şunlar yer alabilir:
- Çene kemiğinde ve çene civarında şişlik bulunması.
- Diş ve diş etlerini ilgilendiren sorunlar meydana gelmesi.
- Boyun bölgesindeki lenf bezlerinin bir süredir şişmiş olması.
- Dişlerde sallanma, ağrı ve kırılma.
- Yutkunmakta ve çiğnemekte güçlük çekmek.
- Konuşma zorlukları.
- Çene hareketleri sırasında zorlanma ve ağrı.
Çenede tümör belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Çene Tümörleri Ankara Kimlerde Görülür?
Çene tümörleri her yaştan ve cinsiyetten bireyde görülebilirler. Bununla birlikte, bölgedeki dokuların gelişim süreçleri nedeniyle meydana gelen tümörler genellikle genç yaşlarda ortaya çıkar. Sigara ve tütün ürünü kullanan bireylerde de çene tümörleri görülebilir. Çene tümörleri açısından risk altında bulunan bir diğer grup ise HPV’nin riskli türlerine sahip olan bireylerdir.
Çene Tümörleri Ankara Tehlikeli Midir?
Çene tümörleri, bulundukları konum nedeniyle son derece tehlikeli olabilirler. Ağız ve çene hareketlerinin gerçekleşmesini, çiğnemeyi, yutkunmayı, konuşmayı zorlaştırabilirler. Eğer kötü huylu bir yapıya sahiplerse ilerleyen evrelerde, kanserli hücreler vücudun farklı noktalarına ulaşma (metastaz yapma) özelliği kazanabilirler. Bu da tedaviyi zorlaştırır ve hastanın yaşamını büyük bir tehlikeye atar.
Çene Tümörleri Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Tedavi edilmeyen ve ihmal edilen çene tümörleri, çenede ciddi ağrılara yol açabilir. Çene hareketleri de elbette bu tümörlerden etkilenir. Buna bağlı olarak bireyin yaşam kalitesi düşer. Günlük yaşamında, fark etmeden gerçekleştirdiği bazı aktiviteler bile hasta için ağrılı ve zorlu bir sürece dönüşebilir. Özellikle de çene tümörü kötü huylu bir yapıya sahipse hastanın yaşamı tehlikeye girebilir. Bu yüzden çene tümörleri kesinlikle ihmal edilmemesi gereken kitlelerdir.
Çene Tümörleri Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Çene tümörlerinin tedavisi genellikle cerrahi olarak yapılır. Tümörün tam konumuna, türüne ve büyüklüğüne göre çene tümörü tedavisi süresi değişebilir. Aynı şekilde operasyon sırasında kullanılan teknikler de bu süreyi değiştirebilir. Doktorunuz çene tümörleri tedavisi süresi hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Çene Tümörleri Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çene tümörlerinin tedavisinde, mümkünse çiğneme, yutma, konuşma fonksiyonlarını koruyarak ve bölgenin estetik bütünlüğü de dikkate alınarak tümörlü dokular çıkarılır. Bu süreçte plastik cerrahi uzmanı, hastanın ihtiyaçları ile örtüşen bir ameliyat planlar. Daha sonra ise bu ameliyatı uygun bir anestezi uygulaması ile gerçekleştirir. Çene kemiğinde oluşan eksiklikleri gidermek için mikrocerrahi yöntemle kemik doku transferi (flep) gerekebilir.
Ankara Çene Tümörleri Tedavisi Fiyatları 2024
Ankara çene tümörleri tedavisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.