Mikrocerrahi Ankara

    Mikrocerrahi Ankara veya rekonstrüktif mikrocerrahi, ciddi ölçüde zarar görmüş veya vücuttan kopmuş olan doku ve uzuvları onarmak, bu doku ve uzuvlara yeniden işlev kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen, gelişmiş bir operasyondur. İnsan bedenini meydana getiren dokular, uzuvlar ve organlar, birbirleriyle son derece hassas birliktelikler kurarlar. Bu birliktelikler sayesinde birbirleriyle koordineli bir şekilde çalışabilir, yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilir, vücut için önemli olan işlevlerini yerine getirebilirler. Bununla birlikte yüksekten düşme, ateşli silah yaralanmaları, kesici silah yaralanmaları, iş kazaları, trafik kazaları ve benzeri fiziksel travma kaynakları bu doku, organ ve uzuvların bütünlüklerini bozabilir.

    Buna bağlı olarak fiziksel travmanın meydana geldiği bölgede ciddi bir işlev kaybı meydana gelebilir. Klasik cerrahi işlemler bahsi geçen doku hasarını gidermekte, ilgili bölgeye işlev kazandırmakta ve bölgedeki estetik sorunları ortadan kaldırmakta yetersiz kalabilir. Bu durumda mikrocerrahi teknikleri ile gerçekleştirilen rekonstrüksiyon operasyonlarına ihtiyaç duyulur. Rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonlar plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi alanında hizmet sağlayan cerrahlar tarafından gerçekleştirilirler. Yazımızın devamında ‘’Rekonstrüktif mikrocerrahi ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Rekonstrüktif mikrocerrahi ameliyatı hangi durumlarda yapılır?’’, ‘’Rekonstrüktif mikrocerrahi ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Rekonstrüktif mikrocerrahinin avantajları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara mikrocerrahi ve rekonstrüktif mikrocerrahi konuları hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Mikrocerrahi Nedir?

    Mikrocerrahi, çeşitli dokuların, uzuvların ve organların son derece hassas cerrahi işlemler ile onarılması, bu dokuları ilgilendiren sorunların giderilmesi amacıyla yapılan operasyondur. Mikrocerrahi operasyonları sırasında, ilgili dokuların büyütülerek gözlemlenmesine olanak sağlayan özel bir mikroskop kullanılır. Doktor bu mikroskop yardımı ile son derece küçük dokuları bile gözlemleyebilir ve böylece özel mikrocerrahi araçları ile bu dokulara müdahale edebilir. Mikrocerrahi, milimetre boyutundaki sinir ve damar gibi yapıların onarılmasına, dokular arasındaki bağın yeniden kurulmasına yardımcı olabilir.

    Mikrocerrahi Ankara Neden Yapılır?

    Mikrocerrahi Ankara şu gibi amaçlarla yapılabilmektedir:

    • Ampute olmuş (vücuttan ayrılmış) olan dokuların, organların ve uzuvların bulundukları bölgeye dikilmesi. Bu dokuların ideal sinir ve damar ağlarına yeniden bağlanması.
    • Önemli sinirlerin, damarların ve benzeri yapıların hassas cerrahi işlemler ile onarılması. Böylece bunların hasarına bağlı gelişen işlev kaybı gibi sorunların giderilmesi.
    • Vücudun farklı bir bölgesinden veya başka bir kişiden alınan damarlı yapıların kişiye ideal bir şekilde aktarılması (flep cerrahisi)

    Mikrocerrahi bu gibi amaçlarla yapılabilir. 

    Rekonstrüktif Mikrocerrahi Nedir?

    Rekonstrüktif mikrocerrahi, kopan (ampute olan) doku parçalarının veya uzuvların bulundukları bölgeye yeniden yerleştirilebilmesi, onarılan damar ve sinir ağları sayesinde hem yaşamsal faaliyetlerine devam edebilmeleri hem de işlevlerini yerine getirebilmeleri için yapılan operasyonlardır. Sıklıkla, mastektomi yapılmış hastaların meme dokusunun yeniden oluşturulmasında, baş ve boyun tümörlerinin çıkarılmasından sonra gereken doku transferlerinde, kronik yaraların kapatılmasında ve lenfödem tedavisinde kullanılmaktadır. 

    Rekonstrüktif Mikrocerrahi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Rekonstrüktif mikrocerrahi şu gibi durumlarda yapılabilir:

    • Yaralanmalar ve kazalar sonucu zarar görmüş olan önemli sinir veya damar yapılarını onarmak.
    • Replantasyon yöntemi ile kopmuş olan uzuvları, ideal bölgelerine yerleştirmek.
    • Replante edilen dokulara olan kan dolaşımının normal bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.
    • Zarar görmüş olan sinir ağlarını onararak çeşitli uzuvlara veya dokulara işlev kazandırmak.

    Rekonstrüktif mikrocerrahi bu gibi durumlarda yapılabilir.

    Mikrocerrahinin Avantajları Nelerdir?

    Mikrocerrahinin avantajları arasında şunlar yer almaktadır:

    • Sinir ağları ve damarlar gibi son derece hassas dokulara müdahale edilebilir.
    • Replante edilen dokuların veya uzuvların dolaşımları ve sinir bağlantıları başarılı bir şekilde yeniden oluşturulabilir.
    • Son derece hassas bir uygulama süreci vardır, böylece doktor hastanın dokularına detaylı bir şekilde müdahale edebilir. Böylece dokulara ve uzuvlara yeniden işlev kazandırılabilir.
    • Klasik cerrahi uygulamalara göre çok daha modern yaklaşımlar içerir.

    Mikrocerrahinin avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Rekonstrüktif Mikrocerrahi Ağrılı Mı?

    Rekonstrüktif mikrocerrahi ağrılı bir operasyon değildir. Operasyon öncesinde hastanın ağrı ve rahatsızlık hissi duymasını önlemek amacıyla, ameliyatın detaylarına ve hastanın genel sağlık durumuna uygun bir anestezi işlemi gerçekleştirilir. Böylece operasyon hasta için konforlu geçer.

    Rekonstrüktif Mikrocerrahi Ankara Tehlikeli Mi?

    Rekonstrüktif mikrocerrahi genel olarak tehlikeli bir operasyon değildir. Bununla birlikte tüm cerrahi operasyonlar gibi rekonstrüktif mikrocerrahinin de bazı riskleri ve komplikasyonları mevcuttur. Bunlar arasında kanama, ilgili bölgede hissizlik, ameliyata bağlı enfeksiyon gelişimi gibi riskler bulunur. Doktor, rekonstrüktif mikrocerrahi sırasında bahsi geçen sorunların meydana gelme riskini düşürmek için gerekli olan tüm önlemleri alır.

    Mikrocerrahi Ankara Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Rekonstrüktif mikrocerrahi ameliyatının süresi, müdahale edilen bölgeye, operasyonun yapılma amacına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişebilir.

    Mikrocerrahi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Mikrocerrahi ameliyatları genel veya spinal anestezi ile yapılırlar. Böylece operasyon sırasında hastanın ağrı hissi duyması ve operasyon sırasında hareket etmesi önlenmiş olur. Mikrocerrahi operasyonları son derece dikkatli gerçekleştirilmesi gereken, hassas işlemler ile yapılırlar. Bu operasyonlar mikrocerrahi alanında uzman cerrahlar tarafından bir ameliyat mikroskobu ve özel mikrocerrahi araçları ile yapılırlar. Operasyon sırasında ilgili dokular onarılır, dokuların birbirleri ile olan bağları yeniden düzenlenir. Operasyon sonrasında anestezinin türüne ve ameliyatın detaylarına göre hastanın bir gece hastanede kalması gerekebilir.

    Ankara Mikrocerrahi Fiyatları 2024

    Ankara mikrocerrahi fiyatları ve rekonstrüktif mikrocerrahi ücreti, operasyonun detaylarına göre kişiden kişiye değişebilir. Tedavi ve ameliyat ücretleri hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button